Novosti


Kako pravilno odabrati motornu pilu?

2. kolovoza 2020.

Motorna pila je alat koji treba biti kvalitetan i pouzdan, neovisno koristi li se u poljoprivredi, gređevinarstvu, šumarstvu , uređenju okućnice ili nekom drugom poslu.

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva, pokušat ćemo dati preporuke za odabir najbolje motorne pile za vaše potrebe.

Kod odabira motorne pile potrebno je znati:

  • Koje ću poslove obavljati ?
  • Koliko često ću koristiti motornu pilu ?
  • Koju ću debljinu drveta piliti ?
  • Koliko mi je važan servis i jednostavno održavanje ?
  • Koliko sam iskusan u radu sa motornom pilom ?

Na iznad postavljene upite, kao dugogodišnji trgovac i serviser preporučujemo STIHL motorne pile.

https://www.padina.ba/kategorija-proizvoda/motorne-pile/

Imajte na umu da ćete vašu STIHL motornu pilu, uz dobro održavanje te pravilno korištenje i upotrebu originalnih maziva (ulja za lanac i ulja za mješavinu), potrošnog materijala ( lanci, vodilice, turpije) i rezervnih dijelova  koristiti slijedećih 15-20 godina (čak i dulje).

Nekoliko riječi o STIHL motornim pilama.

STIHL je najprodavanija svjetska marka motornih pila i to nije bez razloga. STIHL motorne pile iznova dokazuju svoju snagu i pouzdanost. Duboko u šumi, u parkovima, i nasadima ili kod kuće u vašem vrtu, nudimo vam najrazličitije pile za sve namjene. Sve njih povezuju dokazana kvaliteta STIHL proizvoda, sofisticirana tehnika i praktični detalji opreme.

STIHL motorne pile prema namjeni

Motorne pile za šumarstvo

Razvijene su za ekstremne uvjete i zahtjeve profesionalaca u šumarstvu. S visokom snagom uz neznatnu težinu i udobnu opremu poput električnog grijanja ručke ili rasplinjača, potpuno elektroničnog upravljanja motorom STIHL M-tronic ili kočnice lanca QuickStop Super, kao profesionalac ste s našim pouzdanim motornim pilama dorasli svakom izazovu.

Motorne pile za poljoprivredu

Kao poljoprivredniku, obzirnom vrtlaru ili kod uređenja javnih zelenih površina, svaki dan vam donosi nove zadatke. Upravo zbog ispunjavanja toliko različitih zadaća, potreban vam je pravi uređaj. STIHL motorne pile kombiniraju snagu i udobnost prilikom izrade drva za ogrjev, isto kao i kod njege stabala, rezanja greda ili skraćivanja građevinskog drveta. One su savršeni pomagači za učinkovitije piljenje na svakom terenu, nije važno da li je to u šumi, na dvorištu, u parku ili na gradilištu. Pojedini modeli isporučuju se također i u “komfor” verziji (C), ili opremljeni ErgoStartom (E), brzim zatezačem lanca (B).

Motorne pile za povremene korisnike

Lagane i spretne STIHL motorne pile dostupne su kao osnovna ili komfor verzija. Ovi praktični uređaji dokazuju se s mnogo različitih detalja opreme, a najprije svojom snagom i dugotrajnošću. One će vam olakšati sve potrebne radove, kako kod piljenja drveta za ogrjev tako i kod prorjeđivanja mladih nasada.

Specijalne motorne pile

-Kresači visokih grana

Sa STIHL kresačima visokih grana njega stabala i čišćenje krošnji znatno je olakšano i sigurnije. “Piljenje na visini” tako je izvedivo i s tla, bez potrebe za ljestvama. Modeli s teleskopskom osovinom HT 130 i njegova akumulatorska inačica HTA 85 omogučavaju rezanje grana i do  5 m visine.

-Pile za spašavanje

Za primjenu pri spašavanju i gašenju požara. Dodatna ručka za brzoi jednostavno namještanje dubine reza, M-Tronic za optimalnu snagumotora, velika ručica za potezanje kao i dekompresijski ventil za jednostavno i sigurno pokretanje pile, specijalni lanac s oklopom od tvrdog i otpornog metala.

-Praktične pile za održavanje stabala

– Pri profesionalnoj njezi stabala STIHL motorne pila s izvedbom ručke Tophandle (T) prvi su izbor. Visok broja obrtaja pri punom gasu i opremljena preciznom reznom garniturom ova pila odlikuju se visokim učinkom rezanja i iznimno čistim rezom. Ovaj uređaj razvijen je za rad na visini i prilagođen je za korištenju od strane kompetentnog, obučenog korisnika.

Akumulatorske motorne pile

STIHL akumulatorske motorne pile iznimno su lake za korištenje i ispunjavaju visoke zahtjeve korisnika pri radu. Idealne su za pripremu ogrjevnog drva i održavanje okućnice, te za sve poslove pripreme drva unutar zatvorenog prostora. Lanac koraka 1/4″ PM3 nudi visoku učinkovitost rezanja, niske vibracije i malo povratnog udara.

Električne motorne pile

Tihe i moćne STIHL električne pile na pritisak dugmeta spremno nude veliku snagu i učinak rezanja. Idealno su rješenje za obrt, poljoprivredu i povremene korisnike. Sve STIHL električne pile opremljene su QuickStop Super (Q) kočnicom lanca. Pojedini modeli opremljeni su i brzim napinjačem lanca za veću udobnost i sigurnost korisnika.

Zašto odabrati STIHL motornu pilu ?

  • Najprodavanija svjetska marka motornih pila
  • Jednostavno rukovanje i održavanje
  • Garancija 2 godine(na sve STIHL motorne pile)
  • Dostupnost rezervnih dijelova sa lagera
  • Ovlašteni servis

Za sva dodatna pitanja i savjete obratite nam se putem kontakt formi ili kod naših prodavača koji će vam stručnim savjetima olakšati izbor.

Vaš Padina team!